Mananca mamaliga in loc de paine si in organismul tau se va intampla asta!…
Daca nu stiai pana acum, afla ca bunicii si strabunicii nostri erau mai sanatosi pentru ca mancau zilnic mamaliga in loc de paine. Si asta nu pentru ca nu ar fi avut faina de grau pentru paine, ci pentru ca mamaliga are nenumarate beneficii pentru sanatate.
Reduce colesterolul si glicemia
Mamaliga este o sursa importanta de fibre si vitamine din complexul B ceea ce contribuie la tinerea sub control a glicemiei si la reducerea colesterolului rau. Riscul de a dezvolta boli cardiovasculare este astfel redus.
O pot manca si cei cu intoleranta la gluten
Porumbul din care se face mamaliga, nu contine gluten, asa ca este o alternativa ideala pentru cei cu intoleranta sau care sufera de boala celiaca. Poti servi mamaliga ca garnitura la numeroase feluri de mancare care se potrivesc cu orez sau paine.
Este benefica pentru femeile gravide
Femeile gravide isi pot asigura doza necesara de acid folic. Imbucurator este faptul ca prin fierbere, porumbul isi pastreaza peste 60% din calitatile nutritive.
Asigura o stare generala de sanatate buna
Fiind o sursa buna de proteine vegetale si de acizi grasi nesaturati, hidrocarburi, amidon, albumina, vitamine din grupul B, vitaminele K, E, potasiu, fier, zinc, dar si calciu, magneziu si fosfor, mamaliga contribuie la mentinerea unei greutati normale si la o stare de sanatate bune.
Imbatranesti sanatos daca mananci mamaliga
Fiind bogata in calciu, mamaliga ajuta la protejarea oaselor, iar magneziul contribuie la scaderea tensiunii arteriale. De asemenea, un amplu program de cercetare in medicina sportiva din Columbia a descoperit ca substante derivate ale acidului palmitic si arahidonic din porumb au rol in dezvoltarea fibrei musculare, prin modificarea modalitatii de actiune a hormonilor tiroidieni.