Lucruri pe care ar trebui sa le stii despre nutritie
In fiecare zi, apar stiri noi despre alimentatie, dar cu toate informatiile care par ca vin din toate directiile, esti sigur/a ca stii ce este cu adevarat benefic pentru corpul tau?
Este foarte usor sa confunzi ce este cu adevarat hranitor si ce nu, dar trebuie sa retii ca alimentele naturale (crude) sunt mult mai bune si sanatoase decat alimentele procesate, dar asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la alimentele procesate cu totul.
Ia-ti aportul de vitamine
Majoritatea oamenilor se ingrijoreaza ca nu primesc cantitatea zilnica de vitamine de care organismul teoretic are nevoie. Acest lucru ii determina sa ia multivitamine ca o modalitate de a compensa acest lucru, dar de fapt, ar trebui sa obtii aceste vitamine din alimentatie. Nevoile organismului sunt indeplinite printr-o dieta cu cereale integrale, fructe si legume. Daca exagerezi, poti depasi cu usurinta cantitatea zilnica recomanda, deci cel mai bine este sa te documentezi inainte.
Pro sau contra suplimentelor?
Desi suplimentele din plante provin strict din plante, radacini, seminte, fructe sau frunze de plante, de fapt nu exista nicio reglementare cu privire la acestea. Nu exista o garantie certificata pentru tot ceea ce este notat pe pachetul suplimentelor. Daca aceste suplimente nu sunt testate, poti doar pretinde ca sunt autentice cu adevarat.
Sucul este plin de zahar
Multi opteaza pentru suc de fructe, mai ales ca este delicios, dar sucul de fructe este plin de zahar si poate fi destul de daunator, consumat in cantitati mari. Marea majoritate a sucurilor de fructe contin un aport ridicat de zahar adaugat. Zaharul natural este cel care provine din fructe. Fructele naturale contin nutrienti si antioxidanti, inclusiv fibre, care pot incetini absorbtia de zahar a organismului.
Natural nu inseamna sanatos mereu
Folosirea termenului “natural” poate fi deseori inselatoare. Alimentele care se pretind a fi naturale nu au intotdeauna continut scazut de grasimi, calorii sau carbohidrati si nu sunt intotdeauna cea mai sanatoasa optiune. Trebuie sa citesti foarte bine ingredientele din compozitie.
Poti consuma grasimi
Exista multe tipuri de grasimi, unele bune, altele nu atat de ok, dar trebuie sa ai grija deoarece corpul uman depinde de grasime pentru a proteja organele si pentru a retine caldura corporala. Persoanele care renunta la grasimi crezand ca asa vor avea o alimentatie mult mai sanatoasa, de fapt gresesc, deoarece renunta la vitamine esentiale, ceea ce cauzeaza un deficit de vitamine. Grasimile nesaturate pot scadea nivelul colesterolului si ofera sanatate inimii. Printre alimentele bogate in grasimi nesaturate sunt avocado, seminte, soia, seminte de in, ulei de masline si peste.
Carbohidratii nu sunt de ignorat
Toate informatiile despre carbohidrati induc oamenii in eroare, fiind foarte confuze. Cand e vorba despre carbohidrati totul consta in alegerea lor si anume, cele mai bune surse de carbohidrati sunt cereale integrale, fructe si legume proaspete. Painea, produsele de patiserie, precum si alimentele procesate sunt surse nesanatoase care pot contribui la cresterea in greutate.
Proteinele – nu sunt mereu o sursa de energie
Exercitiile fizice descompun de obicei proteinele din muschi, facand astfel din proteina un nutrient important care trebuie consumat regulat. In ciuda nevoii de proteine, consumul excesiv al acestora poate compromite de fapt restabilirea muschilor. Se aude deseori ca un consum excesiv de proteine are ca rezultat cresterea masei muscular, dar nimic nu este mai fals! Doar activitatea fizica poate creste masa musculara.