7 idei ca sa adaugi fasole verde in meniul tau
Desi fasolea verde pastai este un aliment foarte nutritiv, plin de vitamine si minerale si care asigura un aport de fibre care este excelent pentru o digestie sanatoasa, majoritatea ne gandim cu groaza la pastaile fierte de fasole verde si refuzam sa optam pentru acest fel de mancare prea des.
Exista totusi cateva idei care te pot ajuta sa adaugi fasolea verde pastai in alimentatia ta zilnica si sa-ti si placa sa le mananci.
1. Combina-le cu micul dejun
Omlete, budinci, briose sarate, toate sunt variante ideale in care poti adauga pastai de fasole verde. Combinatia bogata in proteine si fibre dintre oua si fasolea verde iti va asigura o alimentatie sanatoasa si nutritiva care te va ajuta sa te simti satula mult timp si iti va reduce pofta de gustari nesanatoase.
2. Amesteca-le intr-o salata
Pastaile de fasole verde sunt satioase si hranitoare. Daca amesteci cateva pastai rupte in bucati intr-o salata cu ce iti place tie iti vor aduce un aport de fibre si vitamine foarte important.
3. Gateste-le ca pe cartofii prajiti
O crusta subtire de pesmet peste pastaile de fasole verde rumenite la cuptor le va transforma intr-o masa delicioasa. Le poti servi alaturi de un bol cu sosul preferat, de iaurt, rosii sau cu mustar.
4. Adauga-le in supa
Pastaile de fasole verde adaugate in supa sunt delicioase si dau o savoare deosebita supei. Pe langa asta, adauga culoare si varietate ingredientelor din supa iar tie iti asigura nutrientii necesari pe parcursul zilei.
5. Infasoara-le in bacon
Rulouri de fasole verde invelite in fasii subtiri de bacon si rumenite putin in ulei. Va fi o gustare ideala si o garnitura excelenta pentru multe feluri de mancare.
6. Fa o salata de pastai
Daca te-ai saturat de eterna salata verde sau de celebrele rosii cu castraveti si ceapa, incearca o varianta din fasole pastai. Le poti marina in putin suc de rosii cu oregano si usturoi, sau le poti asezona cu un sos de inspiratie asiatica dupa preferinta.
7. Tocanita cu ciuperci
Pastaile de fasole verde se potrivesc de minune cu ciupercile si le poti gati impreuna sub forma unei tocane delicioase. Putina ceapa sau usturoi, marar sau patrunjel verde tocat, sare si piper si lasate in cuptor pana se patrund bine de tot.
Fasolea verde pastai aduce un aport de vitamine si minerale foarte benefic pentru organismul tau asa ca incearca sa le introduci cat mai des in dieta.