Friptura din piept de pui cu… miere si mustar

Nu te-ai gandi niciodata cat de bine merg impreuna aceste ingrediente si ce friptura delicioasa de pui poti pregati daca-i faci o glazura de miere si mustar.

Dar rezultatul este un fel de mancare delicios si sofisticat pe care-l poti pregati oricand pentru a-ti impresiona musafirii sau familia invitata la masa de sarbatori.

Ingrediente necesare:

1/2 kilogram de piept de pui dezosat

Ingrediente:

250 ml miere

150 grame mustar

1 lingurita de busuioc (verde sau uscat)

1 lingurita boia de ardei dulce sau picant (dupa preferinte)
Cateva fire de patrunjel sau o lingurita de patrunjel uscat

Sare si piper dupa gust

Preparare:

Bucatile de piept de pui se presara cu sare si piper si se aseaza una cate una intr-un vas termorezistent uns cu ulei sau unt.

Se amesteca intr-un castron sau bol mierea cu mustarul si ingredientele uscate, se presara boia si se toaca foarte marunt patrunjelul sau busuiocul daca sunt verzi. Totul se amesteca foarte bine. Jumatate din acest amestec se toarna peste bucatile de piept de pui cu grija sa fie acoperite peste tot.

Carnea astfel preparata se pune la cuptorul preincalzit la foc mediu timp de jumatate de ora. Dupa acest interval de timp se intorc bucatile de pui cu ajutorul unei spatule si se toarna si cealalta jumatate de amestec.

Se mai lasa la cuptor aproximativ 15-20 minute, sau pana cand bucatile de carne au prins crusta si sunt bine rumenite (se testeaza cu o furculita).

Se pot servi alaturi de o garnitura de orez simplu sau un sote de legume.

Lasa un raspuns